• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Kulttuuri, Politiikka

Putinin Olympialaiset -dokumenttielokuvan näytös perutettiin: syynä paloturvallisuuden puutteet

5 Toukokuu 2014 17:00 / Kulttuuri, Politiikka

Kohuelokuvan näyttämistä yritetään estää muodollisin keinoin.

Pietarilainen ihmisoikeusaiheisiin erikoistuva, 32 toukokuuta –elokuvafestivaali, on vaarassa päättyä alkamatta. Järjestäjiä kutsuttiin Moskovskii -kaupunginosan poliisihallintoon ja pyydettiin esittämään elokuville myönnetty näyttölupa.

Elokuvien ohjaajien luvat eivät tyydyttäneet poliisihallinnon virkailijaa, sillä piti olla myös valtion myöntämä lupa, - kertoi elokuvafestivaalin järjestäjä Ksenija Vahruševa. Hän sopi poliisihallinnolla, että lupa esitetään maanantaina 5 toukokuuta.

Maanantaina Skorohod -elokuvateatteriin tuli paloturvallisuustarkastusryhmä. Ryhmä teki määräyksen, jonka mukaan rakennuksessa on puutteita paloturvallisuudessa, eikä elokuvateatteri saa niiden takia olla auki yleisölle.

Elokuvafestivaalin kesto olisi ollut 4 päivää. Avajaisissa oli tarkoitus esittää yleisölle jo tunnettu Putinin Olympialaiset -dokkari, jonka jälkeen ohjelmassa oli keskustelu elokuvan tuottaja Saša Kleinin kanssa.

Tapaaminen kuitenkin järjestetään Skorohod -elokuvateatterin ulkopuolella. Järjestäjä neuvottelee myös toisen elokuvasalin vuokraamisesta.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.