• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset

Alueellisen lehdistön instituutin johtaja pidätettiin Pulkovon lentokentällä

5 Kesäkuu 2014 18:27

Alueellisen lehdistön instituutti on yritetty luokitella ”ulkomaalaiseksi agentiksi” ja sitä on piinattu lukuisilla tarkastuksilla. Johtajan pidätys lentokentällä lienee tapahtumaketjun jatkoa.

Alueellisen lehdistön instituutin johtaja Anna Šarogradskaja on pidätetty tänään Pulkovon lentokentällä matkallaan Yhdysvaltoihin.

Hän oli menossa USA:han luentokiertueelle ja ehti läpäistä passi-, tulli sekä turvallisuustarkastukset, kun hänet pyydettiin tarkastushuoneeseen hetki ennen nousua lentokoneeseen.

Syytä pidätykseen hänelle ei kerrottu. Hänen kannettava tietokoneensa sekä tablettinsa takavarikoitiin erikoistarkastusta varten, mutta tarkastusta ei suoritettu.

Taustatietoa: Alueellisen lehdistön instituutti (Institut regionalnoi pressy) on perustettu Pietariin vuonna 1993 Venäjän USA:n ja Kanadan tutkimuslaituksen sekä New-Yorkin yliopiston yhteisvoimin. Anna Šarogradskaja johti sitä perustamisesta asti. Hänet tunnetaan Venäjällä toimittajayhteisön vaikuttajana, joka käsittelee kirjoituksissaan journalismin eettisiä periaatteita, toimittajien koulutustasoa sekä vaalikampanjauutisointia.

Hänen johtamansa Alueellisen lehdistön instituutti on ei-kaupallinen organisaatio, joka joutui viime vuoden aikana monien virallisten tarkastusten kohteeksi. Tarkastuksien perusteet olivat kuitenkin huterat. Instituutti haastoi tarkastuksia suorittaneet viranomaistahot oikeuteen.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.