• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Talous

Rajaliikenne Suomen ja Venäjän välillä kutistui kuudella prosentilla

6 Kesäkuu 2014 15:18 / Talous

Venäjän ja Suomen välisen rajan ylitti tammikuun ja toukokuun välillä 4,7 miljoonaa henkilöä. Edelliseen vuoteen verrattuna ylitykset ovat vähentyneet 6%.

Eniten matkustajia ylittää rajan Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran sekä Vainikkalan kohdalla. Tammikuusta toukokuuhun rajanylityksiä kertyi 3,7 miljonaa, joista 75% oli Venäjän kansalaisia.

Suhde näyttää erilaiselta pohjoisseuduilla: esimerkiksi Kainuussa rajanylityksistä vain 54% tekivät Venäjän kansalaiset. Suomalaisten ylitysten osa on 45%.

Rajaliikenteen vähenemiseen vaikuttaa Suomen rajavartiolaitoksen arvion mukaan Venäjän talouden tilanne, ruplan kurssin heikentyminen sekä Ukrainan kriisi. Itä-Suomen palvelukanta on selkeästi shoppailupainotteinen, mutta ostovoimaa on matkustajissa nyt vähemmän. Osittain rajaliikennettä muokkaa rajaylityspaikkojen massiivinen remonttihanke, joka on vielä kesken.

Suomen Rajavartiolaitos arvioi trendin säilyvän tänä vuonna muutoksetta. Jonkinnäköistä kasvua voi odottaa sen jälkeen, kun rajaylityspaikat kunnostetaan ja avataan täysin liikenteelle. 

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.