• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka, Yhteiskunta

Pietari Leningradiksi? Kommarit saavat siitä maksaa!

9 Kesäkuu 2014 13:27 / Politiikka, Yhteiskunta

Vladimir Putinin heitto koskien Volgogradin jälleennimeämisestä Stalingradiksi on aiheuttanut ketjureaktion.

Venäjän kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadii Zjuzanov esitti ehdotuksen kansanäänestyksen järjestämistä Pietarissa koskien kaupungin nimen muuttamista jälleen Leningradiksi. Venäjän kommunistien taipumattoman johtajan mielestä on epäjohdonmukaista, että kaksi kaupunkia - Leningrad ja Stalingrad ovat saaneet sodan jälkeen - tosin, eri aikaan - uuden nimet. Leningradista tuli jälleen Pietari vuonna 1991, Stalingradin nimi muutettiin neutraaliksi Volgogradiksi jo vuonna 1961.

Zjuganovin ehdotukseen vaikutti todennäköisesti presidentti Vladimir Putinin aiemmin esittämä ehdotus Stalingrad -nimen palauttamisesta Volgogradille. Presidentin ehdotus sai myös varapääministeri Dmitrii Rogozinin tukea.

Gennadii Zjuganovin aloitteelle ei kuitenkaan herunnut tukea. Venäjän parlamentin Ylähuoneen perustuslakikomitean varapuheenjohtaja Konstantin Dobrynin twiittasi Zjuganovin ehdotuksesta kultuaan, että kansanäänestys voidaan toki järjestää, jos kollega Zjuganov maksaa omasta pussistaan sen kustannukset.

Seuraavassa twiitissä Dobrynin kehotti päättämään Leninin ruumiin kohtalosta. ”Lenin pitää ehdottomasti viedä hautaan. Muuten kollega Zjuganov kloonaa siitä toisen Dolly -lampaan tapaan”.

Myöhemmin Dobrynin antoi Fontankalle laajemman kommentin asiasta. Hänen mielestään Gennadii Zjuganov voi järjestää myös rahankeräyksen tulevaa kansanäänestystä varten. Jos jokaisen kaupunkilaisen kohdalla kerätään vaikka 100 ruplaa, kansanäänestys järjestetään. Jos summa per kaupunkilainen jää tätä pienemmäksi, se käytetään kaupungin tarpeisiin.

Hänen mielestään viime aikoina moni poliitikko on esittänyt lukuisia turhia ehdotuksia ja aloitteita, joten aloitteiden esittämiseen olisi hyvä saada järjestystä ja vastuullisuutta. Yksi keino on Dobryninin mukaan aloitteen käsittelymaksu: aloitteeen esittäjän on ensin laskettava aloitteensa toteuttamisen kulut, joista esimerkiksi 25% maksetaan sitten takuuna valtiolle.

Hän pitää omien sanojensa mukaan Gennadii Zjuganovia järkevänä poliitikkona, joka taatusti ymmärtää sen tosiasian, ettei tällaista kansanäänestystä koskaan järjestetä. Siksi Dobrynin ei ymmärrä, miksi äänestäjiä pitää harhauttaa ja pitää muuten muistisairaina ihmisinä, jotka eivät pysty muistamaan lähivuosien historiaa.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.