• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka, Yhteiskunta

Ennenaikaiset kuvernöörinvaalit saivat tukea kaupunginneuvostossa

11 Kesäkuu 2014 16:39 / Politiikka, Yhteiskunta

Asetus esitettiin suullisesti ja äänestys pidettiin avoimena. Silti kaupungin neuvoston kahden jäsenen mielestä vaalien järjestämisessä on parantamisen varaa.

Pietarilaiset kaupungin valtuutetut ovat hyväksyneet asetuksen kuvernöörin ennenaikaisista vaaleista 43 äänellä. Kolme pidättäytyi äänestämisestä.

Asetuksen esitti suullisesti kaupungin neuvoston puhemies Sergei Markov. Hän myös pyysi neuvoston jäseniä suorittamaan avoimen äänestyksen.

Asetusta kommentoi vain kaksi valtuutettua: sitoutumaton Maksin Reznik sekä Jabloko -puoluetta edustava Boris Višnevskii.

Maksim Reznikin mielestä Gennadii Poltavtšenkon yksinomaisesti käyttämä niin kutsuttu kunnallissuodatinmenetelmä heikentää hänen asemaansa ehdokkaana. Kuntasuodatinmenetelmän mukaan ehdolle asettumiseen kuvernöörin vaaleissa tarvitaan kunta- tai kaupunginosavaltuustojen valtuutettujen allekirjoituksia. Tämä menetelmä voi karsia Poltavtšenkon mahdolliset kilpailijat, sillä hänen oma auktoriteettinsa Pietarin politiikassa on suuri ja kaupunginosavaltuutetut ovat taipuvaisempi tukemaan nykyistä kuvernööriä hänen vaikutusvallansa takia. Juuri Poltavtšenkon vaikutusvalta olisi Reznikin mukaan suurempi voiton takuu reilussa kampanjoinnissa, kuin lobbaus kaupunginosavaltuustoissa.

Boris Reznikin mukaan koko ennenaikaisten vaalien käytäntö pitää muuttaa niin, ettei toimiva kuvernööri voi asettua ehdolle heti virallisen irtisanoutumisen jälkeen.

Pietarissa pidetään ennenaikaiset kuvernöörin vaalit 14 syyskuuta. Samana päivänä pidetään myös kunnnallisvaalit.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.