• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Kulttuuri, Tapahtumat

Kesäpuistossa löytyy ikkunat, joista näkyy koko Venäjä

Kesäpuistossa  löytyy ikkunat, joista näkyy koko Venäjä
Kuva: Sergei Nikolajev, Fontanka.ru
11 Kesäkuu 2014 / Kulttuuri, Tapahtumat

Valokuvanäyttely esittää puiston vieraille Venäjää junan ikkunasta nähtynä.

Kesäpuistossa (Letnii sad) esitetään pietarilaisille 28 kesäkuuta asti Anton Langen valokuvahanke ”Venäjä junasta nähtynä (Rossija iz okna poezda)”. Mittavan projektin takana on kolme vuotta (2006-09) matkustelua venäläisillä junilla.

Katsottavaa riittää: kaukoidän, ja Baikalin järven maisemat vaihtuivat tutuimmiksi Keski-Venäjän tasangoiksi. Junan ikkunasta on nähty myös Musta meri sekä Pohjois-Kaukasia. Kaikki Venäjä, missä vain juna kulkee, päättyi Langen kuviin.

Projektin mitta näkyy siinäkin, että kuvaamiseen oli varattu koko juna, mikä edellyttää Venäjällä hyviä suhteita aluehallintotasolla. Junan lisäksi kuvausryhmä liikkui myös erikoisajoneuvoilla siellä, mihin junalla ei pääse.

Kuitenkin Venäjä junan ikkunasta on vain osa vielä isompaa kulttuurihanketta nimeltä Alkuperäinen Venäjä. Muut hankkeeseen kuuluvat näyttelyt, kuten maan luontoa esittävä Alkuperäinen Venäjä, Näkymät avaruudesta sekä Venäläinen pohjola ovat nähtävissä Presidentti Jeltsinille nimitetyssä kirjastossa sekä Loft-Projekt-Etaži -galleriassa.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.