• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Kulttuuri, Yhteiskunta

Ruotsalaisesta TreKronor -purjelaivasta tulee Punaiset Purjeet -abijuhlan symboli

Ruotsalaisesta TreKronor -purjelaivasta tulee Punaiset Purjeet -abijuhlan symboli
Kuva: Valentina Svistunova, DP
11 Kesäkuu 2014 16:46 / Kulttuuri, Yhteiskunta

Koulupäättäjäiset juhlitaan Pietarissa punaisten purjeiden loistossa.

Pietarissa juhlitaan perinteisesti koulun päättämistä Punaiset Purjeet -tapahtumassa. Punaiset purjeet -nimi on lainattu kirjailija Aleksandr Grin samannimisestä teoksesta. Punaisiin purjeisiin pukeutuu tänä vuonna ruotsalainen TreKronor -laiva, joka saapuu kaupunkiin seuraavan viikon aikana. Purjeiden vaihtamiseen sekä valaistuksen asentamiseen kuluu kaksi päivää. TreKronor osallistuu päättäjäisjuhlaan jo viiden vuoden aikana.

Purjelaivan päätehtävä on toimia Itämeren maiden yhteistyön, vuorovaikutuksen ja kulttuurin lähettiläänä. Punaiset Purjeet -juhla vietetään 20 ja 21 kesäkuuta välisenä yönä.

Taustatietoa: Juhlalle nimensä antanut Aleksandr Grinin kirja kertoo kiehtovan tarinan toivon voimasta. Nuori tyttö toivoi rakasta, jonka laivalla on punaiset purjeet. Hän ei tajunnut, että hänen naivi uskonsa tulevaisuuteen muuttaa ympäröivää maailmaa paremmaksi ja tekee voimakkaan vaikutuksen ihmisiin - sekä myönteisen että kielteisen. Tytön toivo toteutui, kuin eräs nuori merikapteeni kuuli hänestä ja päätti, että sellaisen tytön hän tahtoo elämänkumppaniksi. Tarinaan kiteytyy ajatus nuoruudesta, toivon voimasta ja ennen kaikkea tahdosta elää itsensä näköistä elämää.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.