• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Yhteiskunta

Pietarin hallitus on valmis tukemaan kaupungissa toimivia vapaaehtoisia

25 Kesäkuu 2014 16:10 / Yhteiskunta

Venäjällä vapaaehtoistoiminnalla on heikot lailliset perusteet. Pietarin hallitus valmistelee asetusehdotusta, joka luo selkeät puitteet sekä tukiedellytykset kaupunkilaisten vapaaehtoistoiminnalle.

Pietarin kaupungin hallitus sitoutuu tukemaan monipuolisesti ja rakenteellisesti kaupungissa toimivia vapaaehtoisliikkeitä. Nyt kaupungin neuvostossa käsitellään asetusta, joka määrittelee vapaaehtoistoimintaa sen päätavoitteita ja toimintamuotoja. Päätavoitteisiin luokitellaan esimerkiksi vähäosaisten väestöryhmien tukeminen, tuki lapsille jotka ovat vaikeassa elämän tilanteessa tai joutuneet väkivallan uhreiksi, vapaaehtoisen avun antaminen siviileille hätätilanteissa, kadonneiden etsintä, sodissa kaatuneiden jäänteiden etsintä, osallistuminen ympäristöhankkeisiin jne. 

Pietarin hallitukselle tulee asetuksen mukaan velvollisuus ylläpitää vapaaehtoisliikkeiden ja vapaaehtoistoimintaa harrastavien järjestöjen rekisteriä sekä tukea vapaaehtoistoimintaa teknisesti ja hallinnollisesti.

Tällä hetkellä Pietarissa on noin 10 000 vapaaehtoisaktiivia. Kaupunkilaisista noin 60 000 osallistuu silloin tällöin vapaaehtoistoimintaan.

Asetuksen tarve on suuri siksi, että Venäjällä ei vielä ole valtion tasolla lainsäädäntöä, joka määrittelisi ja tukisi vapaaehtoistoimintaa. Asiaan kiinnitti huomiota kuvernööri Georgii Poltavtšenko tapaamisessaan nuorisojärjestöaktiivien kanssa. Hän katsoi, että toimivat normit voi säätää aluetasolla.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.