• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Talous, Yhteiskunta

Ulkomaalaiset autorekisterikilvet houkuttelevat varkaita

Ulkomaalaiset autorekisterikilvet houkuttelevat varkaita
Kuva: Kuva: spbvoditel.ru
11 Heinäkuu 2014 14:03 / Talous, Yhteiskunta

Ulkomailla rekisteröityjen autojen rekisterikilvet varastetaan Pietarissa useammin kuin aiemmin. Varastetuista kilvistä vaaditaan lunnaiksi 2000-3000 ruplaa. Ilmiön takana on todennäköisesti uudet säännöt, jotka koskevat kilpien uusimista. Venäläisillä autoilijoilla on mahdollisuus uusia rekisterikilvet yksinkertaisella menetelmällä. Ulkomaalaiset joutuvat tekemään sitä konsulaattiensa välityksellä.

Ilmiö alkoi levitä syksystä alkaen: ulomaalaisilta autoilta ruuvataan kilvet pois. Eniten kärsivät Valkovenäjällä rekisteröidyt autot, mutta myös Baltian maiden autot eivät välttäneet varkaiden huomiota. Uhriksi voi joutua päivässä muutama auto. 

Sitä ennen rekisterikilpien varastelua lunnaita varten harrastettiin Pietarissa laajasti myös venäläisten rekisterikilpien suhteessa. Vanhojen sääntöjen mukainen uusimisprosessi oli pidempi ja vaivalloisempi kuin 2000-3000 ruplan maksaminen kilpien palauttamisesta. Mutta nyt uudet kilvet voi tilata auktorisoidulta tuottajalta noin 2400 ruplalla, eikä poliisissa tarvitse käydä. Tätä menetelmää on oikeutettu käyttämään vain Venäjällä rekisteröityjen autojen omistajat. Siksi kilpivarkaiden oli pakko löytää itselle toinen tulonlähde - ulkomailla rekisteröidyt autot.

Jos kilpi varastetaan ulkomaalaiselta autolta, omistajan pitää ensin saada todistus poliisihallinnolta (GUVD), sitten esittää todistus oman maan konsulaatissa ja palata kotimaahansa saadakseen uudet rekisterikilvet.

Toistaiseksi ei tullut tietoon yhtään Suomessa rekisteröityä autoa, jonka kilvet varastettiin lunnaita varten.

Fontanka.fi

Комментарии (2):

Kyllä tuli kun vaimon autosta riisuttiin kilvet yöllä, 5000,00 ruplaa, ei maksanut kun selvitin asiaa ja täällä uudet erinumeroiset saa hieman yli 20,00, saa miettimään kannattaako maksaa, mielestäni ei, seuraavat kilvet liimaan kiinni sikaflexillä

Minulta varastettiin Ladasta Pohjois-Pietarissa kilvet heinäkuun 16. päivän vastaisena yönä. Tuulilasin pyyhkijän alle oli jätetty puhelinnumero lunnaiden maksamista varten. Soitin konsulaattiin ja sieltä sanottiin ettei kannata missään nimessä maksaa, vaan mennä poliisille tekemään ilmoitus. Poliisi ei alkuun suostunut ottamaan rikosilmoitustani edes vastaan, vaan kehotti menemään minua etsimään kilpiä noin 100-150 metrin etäisyydeltä autosta, maastosta; rikolliset kuulemma piilottavat kilvet johonkin lähelle ennalta suunniteltuun jemmaan. Monen tunnin tuloksettoman etsinnän jälkeen kuulinkin, että se semmoinen on pötypuhetta. Tietenkään varkaat eivät piilota kilpiä, vaan ottavat ne mukaansa. Niille voi sitä paitsi myöhemmin löytyä hyvää käyttöä. Toisella käyntikerralla poliisi suostui jo ottamaan rikosilmoitukseni vastaan ja kirjoitti minulle väliaikaisen todistuksen, jolla saatoin poistua autoni kanssa maasta, ilman kilpiä, vuorokauden sisällä. Mihinkään konsulaattiin ei tarvinnut olla enää yhteydessä. Ajoin siis kilvettömän auton Venäjän tulliin ja esitin tämän "талон-уведомление" , ja mitään ongelmia ei ollut. Suomen tulli taas kirjoitti vastaavan todistuksen, jotta pääsin ajamaan Helsinkiin. Helsingissä taas sitä seuraavana päivänä tein ilmoituksen Helsingin poliisiin ja sitä todistusta vastaan sain katsastuskonttorilta uudet kilvet vielä samana päivänä hintaan 22,50 € !! Joten ei siis todellakaan olisi kannattanut maksaa varkaille lunnaita 2000-3000 ruplaa. Paljon kalliimmaksi olisi tullut. Seuraavalla Pietarin reissulla ruuvaankin itse kilvet irti ja otan ne mukaan. Samoin kehottaisin kaikkia muitakin tekemään. Nehän ovat vain kahdella ristipääruuvilla kiinni!!!

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.