• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Talous, Yhteiskunta

Ulkomaalaiset autorekisterikilvet houkuttelevat varkaita

Ulkomaalaiset autorekisterikilvet houkuttelevat varkaita
Kuva: Kuva: spbvoditel.ru
11 Heinäkuu 2014 14:03 / Talous, Yhteiskunta

Ulkomailla rekisteröityjen autojen rekisterikilvet varastetaan Pietarissa useammin kuin aiemmin. Varastetuista kilvistä vaaditaan lunnaiksi 2000-3000 ruplaa. Ilmiön takana on todennäköisesti uudet säännöt, jotka koskevat kilpien uusimista. Venäläisillä autoilijoilla on mahdollisuus uusia rekisterikilvet yksinkertaisella menetelmällä. Ulkomaalaiset joutuvat tekemään sitä konsulaattiensa välityksellä.

Ilmiö alkoi levitä syksystä alkaen: ulomaalaisilta autoilta ruuvataan kilvet pois. Eniten kärsivät Valkovenäjällä rekisteröidyt autot, mutta myös Baltian maiden autot eivät välttäneet varkaiden huomiota. Uhriksi voi joutua päivässä muutama auto. 

Sitä ennen rekisterikilpien varastelua lunnaita varten harrastettiin Pietarissa laajasti myös venäläisten rekisterikilpien suhteessa. Vanhojen sääntöjen mukainen uusimisprosessi oli pidempi ja vaivalloisempi kuin 2000-3000 ruplan maksaminen kilpien palauttamisesta. Mutta nyt uudet kilvet voi tilata auktorisoidulta tuottajalta noin 2400 ruplalla, eikä poliisissa tarvitse käydä. Tätä menetelmää on oikeutettu käyttämään vain Venäjällä rekisteröityjen autojen omistajat. Siksi kilpivarkaiden oli pakko löytää itselle toinen tulonlähde - ulkomailla rekisteröidyt autot.

Jos kilpi varastetaan ulkomaalaiselta autolta, omistajan pitää ensin saada todistus poliisihallinnolta (GUVD), sitten esittää todistus oman maan konsulaatissa ja palata kotimaahansa saadakseen uudet rekisterikilvet.

Toistaiseksi ei tullut tietoon yhtään Suomessa rekisteröityä autoa, jonka kilvet varastettiin lunnaita varten.

Fontanka.fi

Комментарии (2):

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.