• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka, Yhteiskunta

Asuntojen ja kiinteistöjen omistajia velvoitetaan ilmoittamaan yli kolme kuukautta viipyvistä vieraistaan

20 Elokuu 2014 14:00 / Politiikka, Yhteiskunta

Asuntojen ja kiinteistöjen omistajia velvoitetaan ilmoittamaan Venäjän Maahanmuuttoviraston paikallisosastoon vieraista, jotka viipyvät asunnossa rekisteröimättä yli kolme kuukautta. Pääministeri Medvedev hyväksyi kyseisen asetuksen 15 elokuuta vuonna 2014. Sitä ennen tilapäisestä rekisteröinnistä huolehti vain vieras itse.

Talon isäntää velvoitetaan ilmoittamiseen vain siinä tapauksessa, jos vieras itse karttaa rekisteröintiä. Ilmoitus rekisteröimättömästä vieraasta on lähetettävä kolmen päivän kuluessa siitä päivästä, jona kolmen kuukauden oleskelujakso päättyi. Ilmoituksen voi tehdä henkilökohtaisesti, postitse tai Valtion palveluiden verkkoportaalin kautta. Viivästyneestä ilmoituksesta  määrätään rangaistuksena 7000 ruplan suuruinen sakko. Toinen rangaistussakko voi seurata pelkästään siitä, että asunnossa ylipäätänsä oleskelee rekisteröimätön henkilö. Missään lain asetuksessa ei selitetä, pitääkö määrätä kaksi rangaistusta samaan aikaan.

Hotellit, lomakeskukset, parantolat, leirintäalueet ja sairaalat, sekä muut tilapäistä majoitusta tarjoavat tahot, ovat velvollisia ilmoittamaan asiakkaiden tulosta ja lähdöstä heti tulo- ja lähtöpäivänä. Vaadittujen aikarajojen rikkomisesta rangaistaan sakottamalla majoituksen tarjoajia.

Asetus astuu voimaan viikon kuluttua virallisesta julkaisupäivästä, mikä tarkoittaa käytännössä lähipäiviä.

Halituksen näkökulmasta asetus vähentää keinottelua vuokra-asuntomarkkinoilla, muun muassa valerekisteröinnin, joka esimerkiksi mahdollisti satojen laittomien siirtolaisten rekisteröinnin samassa asunnossa, josta asunnon omistajalle kertyi mittavat pimeät tulot.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.