• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka

Venäläinen media julkaisee ensimmäiset kuvat Ukrainassa kaatuneiden sotilaiden haudoista

Venäläinen media julkaisee ensimmäiset kuvat  Ukrainassa kaatuneiden sotilaiden haudoista
Kuva: Irina Tumakova, Fontanka.ru
26 Elokuu 2014 14:50 / Politiikka

Ukrainan rajaseuduilla kaatuvat venäläiset sotilaat... Tai eivät. venäjän media pyrkii tutkimaan asiaa.

Pihkovassa toimiva itsenäinen Pihkovan lääni (Pskovskaja gubernija) -julkaisu julkaisti muutama valokuva kahden sotialiden haudoista. Sotilaat palvelivat 76:ssa kaartinjoukkeiden maahannousidivisioonassa ja kaatuivat Ukrainassa 19 ja 22 elokuuta.

Venäläisen mediaportaali Slon.ru:n mukaan Kitšatkin ja Osipov -nimiset sotilaat haudattiin Vybuta -kylässä divisioonan sotaharjoituskentän läheisyydessä. Hautausseremonia oli ulkopuolisilta suljettu ja paikka tiukasti vartioitu. Sotilaiten kaatumisen paikasta ja kuolemansyyistä ei kerrottu.

Tiedot sotilaiden kuolemasta ovat kuitenkin ristiriitaiset: Venäläinen planeetta -julkaisua edustava Ilja Vasjunin kertoi soittaneensa sotilas Kitšatkin aviopuolisolle ja puhuneen samassa yhteydessä Kitšatkiniksi esittäytyneen mieshenkilön kanssa.

Ukrainalaiset toiittajat esittivät jo 21 elokuuta välilliset todistukset siitä, että pihkovalainen divisioonalla on mahdollisesti osansa taistelussa: siitä kertovat sotilaiden henkilöpaperit, aseet, maihinnousujoukkobaretit.

Tällä hetkellä Pihkovan läänin sekä Slon.ru:n sivustojen toiminnassa on merkittäviä häiriöitä kävijöiden suurien määrän takia.

Fontanka teki asiasta oman reportaasin, joka on kohta saatavilla myös suomen kielellä.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.