• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka, Yhteiskunta

”Ulkomaalaisagentit” saavat tehdä työtä palkatta

4 Syyskuu 2014 15:47 / Politiikka, Yhteiskunta

Venäjän Duuma aikoo kieltää ulkomaista rahoitusta saavilta järjestöiltä kyseisen rahoituksen käyttämisen palkkojen maksuun. Lakimuutosta on ehdottanut Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja Jevgenii Fedorov.

Fedorovin ehdottama muutos edellyttäisi, että ”ulkomaalaisiksi agenteiksi” rekisteröityneet järjestöt eivät saisi maksaa työntekijöille palkkaa ulkomailta saaduista varoista. Nämä varat sallittaisiin käyttää vain järjestöjen sääntöjen mukaiseen toimintaan. Fedorov on vakuuttunut, että lakimuutos toimii järjestökentällä indikaattorina ja näyttää, kuinka monta yhdistystä on valmiina jatkamaan toimintaansa tavoitteidensa, eikä tulojensa vuoksi. Näin toiminta ”ulkomaalaisagenttijärjestöissä” muuttuisi harrastuspohjaiseksi. Entiset työntekijät joutuisivat tienaamaan elantonsa muualla.

Fedorov kertoo pohtivansa muitakin muutoksia: esimerkiksi, ”ulkomaalaisagenttijärjestöille” voi kehittää mallisäännöt, jota määrittelivät tarkkaan niiden toimintaa ja raportointia kaikenlaisten väärennösten ehkäisemiseksi.

Nykyisen lain mukaan järjestöt, mukaan lukien myös ”ulkomaalaisagentit”, sisällyttävät palkkakulut hallintokuluihin. Esimerkiksi, hyväntekeväisyyssäätiöt voivat käyttää palkkoihin vain 20% lahjoittamisen kautta saaduista tuloista.

Asiasta uutisoi Jod -nettijulkaisu

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.