• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Pietarimme, Yhteiskunta

Ritarillinen kosinta Pulkovon lentokentällä

Ritarillinen kosinta Pulkovon lentokentällä
Kuva: Ilja Trusov, Fontanka.fi
13 Lokakuu 2014 / Pietarimme, Yhteiskunta

Haarniskaan pukeutunut ritari polvistui daamin eteen Pulkovo -lentokentän terminaalissa. Ihan oikea ritari, musta sulka kypärän päällä ja mukana komea ratsu. Daami suostui vastaanottamaan ruusun ja ritarin sydämen. Tällaista tapahtui perjantaina 10 elokuuta ihan tavallisena syyspäivänä. Jopa liikennepoliisi liikuttui ritari Artjomin romanttisesta tempauksesta. Täydellinen onnellinen loppu.

Pulkovo -terminaalin turvallisuudesta vastaavaan poliisiyksikköön saapui pietarilaiselta Artjom Trošinilta yllättävä pyyntö:
 
”Huomenna 10.10.2014 kello 17.45 Moskovasta saapuu tyttöystäväni. Haluan kosia häntä epätavallisella tavalla. Kun hän tulee ulos terminaalista ja jää odottamaan minua aukiolla lentäjien muistomerkin edessä, ratsastan hänen luokseen ratsulla ritarin haarniska päällä ja kosin häntä. Kosintani kestää arviolta 15-20 minuuttia. Lupaan olla häiritsemättä matkustajaliikennettä ja olla rikkomatta yleistä järjestystä. En ota mukaani aseita tai muita vaarallisia esineitä. Ratsulla on kaikki tarvittavat rokotteet ja asiakirjat. Ratsu liikkuu alueella vain kävellen, se tuodaan ja viedään erikoiskuljetuksella. Ratsun ulosteet, mikäli vahinko sattuu, siivotaan välittömästi. Takaan tempauksen turvallisuuden, sillä harrastan ratsastusta ammattilaistasolla ja nimenomaan sillä ratsulla, joka osallistuu tempaukseeni. Ratsulla on siis myös valmiudet.”
 
Poliisiyksikön johto ei voinut vastustaa romanttista pyrkimystä ja antoi tempaukseen luvan. joten perjantaina 10 lokakuuta Pulkovon ilmestyi keskiaikainen ritari valkoisella ratsullaan daamia kosimaan.
Kosinta tapahtui puoli seitsemältä Lentäjän muistomerkin edessä suuren ihmisjoukon seuraamana. Poliisit näyttivät erittäin kilteiltä. Otettiin valokuvia. Lasten ilo oli suunnaton.
Valmistelut aloitettiin jo puolitoista tuntia aiemmin. Pulkovon sivustalle ilmestyi kuormuri jonka kyljessä luki ”Hevostaksi”.  Matkustajana oli valkoinen ratsu nimeltä Silver, joka tuli Pulkovon Toksovasta asti. Seuraa ratsulle piti Kavaleria -nimisen historiallisen rekonstruktion yhdistysten liiton johtaja Dmitrii Petuhov. Lattialla makasi 20 kiloa painava haarniska ja puolitoistametrinen miekka - kaikki ihan aitoja.
 
Viidentoista minuutin kuluttua Artjomia alettiin pukea haarniskaan. Kaikki sujui rauhallisesti. Jos pukemista suorittaa kaksi kokenutta aseenkantajaa se ei kestä kun 10 minuuttia. Yhden avustajan ponnistuksin pukeminen kesti vajaat puoli tuntia. Sitten syntyi keskustelu siitä, tarvitseeko ratsu rauhoittavaa lääkettä: ympäristö on meluisa joten eläin voi hermostua. Kuitenkin päädyttiin siihen, ettei Silver tarvitse lääkettä, sillä se on tottunut esiintymään turnajaisissa ja kuulemaan kolinaa ja pamauksia.
 
Kohta Artjom jo ratsastaa - ja ratsastaa - ja ratsastaa valokuvaajien iloksi, sillä lento myöhästyy.
 
Alkaa tihkusade. Ritarin käteen ilmestyi kuin tyhjästä ruusu. Hän jalkautuu, ottaa kypärän pois päästään ja lähestyy odottavaa daamia, jonka päällä oli ihan tavallinen takki.
 
Toisessa kädessä hänellä oli ruusu ja toisessa kangaspussi jossa kihlasormus. Ympäri olevat ihmiset mykistyivät hetkeksi kuuntelemaan. Kun morsian vastasi kosintaan myöntävästi, ihmisjoukko antoi suutelevalle parille aplodit.
 
Sen jälkeen ritari nosti morsiamensa satulaan ja vei ihmisten näkyviltä - tietenkin juhlimaan.
Fontankan toimitus myöntää tietäneensä juonesta etukäteen. Tieto pidettiin kuitenkin salaisena, sillä koskaan ei voi tietää naisen aikeita - jospa kosinta ei onnistuisi.
 
Tarinan takana on kaksi tavallista nuorta pietarilaista. 30-vuotias Artjom Toršin toimii rakennusfirmassa projektipäällikkönä. 26-vuotias Maria Genrihson on Aeroflotin lentoemäntä, joka on syntynyt Pietarissa mutta sittemmin muutti asumaan Moskovaan. He tutustuivat toisiinsa VKontakte -sosiaaliverkostossa, eikä tutustumishetkestä kulunut kauan, kun pariskunnan suunnitelmat yhteisestä tulevaisuudesta alkoivat hahmottua konkreettisella tasolla. Artjom tietää, että muiden mielestä olisi järkevää ensin tottua toisiinsa ja ehkä asuakin puoli vuotta yhdessä, mutta hän ei sille ajatukselle lämpene. Maria huomauttaa, ettei hän alussa edes suostunut antamaan Artjomille puhelinnumeroaan: ainoana yhteydenpitokanavana toimi Vkontakte.
 
Ensimmäinen tapaaminen muutti kuitenkin kaiken, ja pari alkoi syksyn aikana tapailla toisiaan.
 
Parin vanhemmat ovat epäileväisiä, sillä seurustelu on kestänyt vain muutaman kuukauden, joka vanhemman sukupolven mielestä on liian vähän. Artjom kuitenkin aikoi kertoa vanhemmilleen kosinnasta jo sunnuntaina.
Jälkikäteen Maria myönsi jopa pelästyneensä lentokentällä - romanttinen näky nosti hänessä valtavan tunnevyöryn, ympäri oli paljon ihmisiä, ja sen lisäksi häntä jostain syystä jännitti jo etukäteen lentokoneessa, vaikka tiedossa ei ollut mitään erikoista. ”Ikään kuin kohta tapahtuisi jotain - mutta ei minulle. Minä olen nyt onnellinen” - hän totesi. Artjom oli myös onnellinen - hän onnistui valloittamaan unelmiensa tytön sydämen.
 

Kuvareportaasi / katso kuvat

  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»
  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»
  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»
  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»
  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»
  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»
  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»
  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»
  • Kuvareportaasi: «Ritarillinen kosinta Pulkovon Lentokentällä»

Viktor Smirnov, Fontanka.ru

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.