• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Yhteiskunta

Paljon melua moskeijasta

14 Lokakuu 2014 13:01 / Yhteiskunta

Illalla 13 lokakuuta Lomonosovskaja -metroaseman aluetta partioitiin tehostetusti: poliisipartioita vahvistettiin ja lisäksi paikalle komennettiin melakka- ja liikennepoliisit. Syynä oli kuulemistilaisuus joka oli tarkoitus pitää klo 18 Nevskin kaupunginosan hallintorakennuksessa. Kuulemistilaisuudessa oli tarkoitus käsitellä kaupunginosan rakennuskaavaa. Paikalliset kansallismieliset aktiivit olivat levittäneet huhua, että kaupunginosan Tovarištšeskii -tielle kaavaillaan uutta moskeijaa.

Virallisen tiedon mukaan kyseessä oli toinen kuulemiskierros. Sen asialistalla oli historiallisesti merkittäviä alueita sekä muistomerkkejä koskevia kohtia. 

Tästä huolimatta kansallismieliset aktiivit levittivät verkossa huhun siitä, että muslimiyhteisöt ovat painostaneet kaupunkia uuden moskeijan rakentamiseen ja kutsuivat isänmaallisen väen kansalaiskokoontumiseen. Tuloksena kaupunginosan hallintorakennus eristettiin poliisin voimin. Kansallismielisten levittämässä huhussa lienee kuitenkin perää, sillä Pietarin suuren moskeijan imaami Ravil Pontšajev mainitsi kerran uuden ja Pietarin kolmannen moskeijan rakentamisesta juuri Tovarištšeskii -prospektille.

 

Kuulemistilaisuuden alkuvaiheessa Nevskin kaupunginosan hallinnon varapäällikkö Aleksei Gultšuk totesi, ettei moskeijaa ole Nevskin kaupunginosaan suunnitteilla. Kuulemiseen saapui noin 50 osallistujaa jotka esittivät paljon rakennuskaavaan liittyviä kysymyksiä. Heillä ei kuitenkaan ollut mukaanaan kylttejä tai kansallismielistä symboliikkaa.

Rakennuskaavan mukaan, kaupunginosan palveluita täydennetään rakentamalla päiväkoteja ja kouluja sekä lisätään lääkäreiden vastaanottotilojen määr.

 

Kaavassa ei ole mitään mainintaa moskeijan rakentamisesta. Poliisit työllistettiin maanantai-iltana turhaan.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.