• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Pietarimme, Yhteiskunta

Leningradin alueen kiinteistö- ja liikennelautakunta lupaa liittää Novoje Devjatkinon viemärit Vodokanalin verkostoon

18 Marraskuu 2014 16:58 / Pietarimme, Yhteiskunta

Eilen Fontanka uutisoi ympäristöaktiiveista jotka seurasivat Novoe Devjatkinon viemärivesien etenemistä Suomenlahteen vessoihin huuhdeltujen GPS-lähettimien avulla. Jutun julkaisun seurauksena Leningradin alueen hallinnon kiinteistö- ja liikennelautakunta ryhtyi toimeen.

Molemmin puolin Suomen ja Venäjän rajaa syntynyt kohu Novoje Devjatkinon viemäreistä sai Leningradin alueen kiinteistö- ja liikennelautakunnan toimimaan  viipymättä.

Lautakunnan varapuheenjohtaja Konstantin Polnov vakuutti, että Novoje Devjatkinon viemärit liitetään lähiaikoina Vodokanal -vesi- ja viemäriyhtiön viemäriverkostoon.

Novoje Devjatkinon kylän viemärivesien määrän arvioidaan olevan noin 15 000 kuutiometriä. Kylän viemärit kunnostetaan ja uusitaan Infrastruktuurin kehittämisohjelman puitteissa sekä kylän uusien rakennuttajien liittymismaksuilla. Liittämisen voi suorittaa nopeammin ja halvemmin kuin uuden vesipuhdistuslaitoksen rakentamisen.

Viemärivesien seuranta GPS-laitteiden avulla kuulosti viranomaisilta hyvältä keksinnöltä: jos laitteet sopivat tähän tarkoitukseen, ne on mahdollista hankkia myös viranomaisten käyttöön.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.