• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka, Talous

Lähde Pietarin hallituksessa: otamme neljännesvuosiveron käyttöön jos kaupungin talous romahtaa

19 Marraskuu 2014 16:00 / Politiikka, Talous

Pietarin hallitus ei ilahdu neljännesvuosiveron perimisestä: kaupunki harrastaa toisenlaista veropolitiikkaa ja haluaa tarjota liike-elämälle veroetuja korotettujen veromaksujen sijaan.

Pietarin hallitus voi ottaa käyttöön Duuman hyväksymän neljännesvuosiveron vain siinä tapauksessa, jos kaupungin tulot laskevat vuonna 2015 todella merkittävästi, kertoi Fontankalle lähde kaupungin hallituksessa.

”Tämä ei ollut missään nimessä meidän keksintö. Neljännesvuosivero keksittiin Moskovassa ja sitä yritetään juurruttaa sieltä käsin. Me emme ole missään yhteydessä tähän asiaan ja seuraamme sen etenemistä sivusta. On vielä enneaikaista edes puhua siitä, otetaanko neljännesvuosivero Pietarissa käyttöön vai ei. Lakiehdotus on toisessa käsittelykierroksessa Duumassa, ja Presidentti on antanut siitä varsin kriittisen palautteen” - lähde kertoi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tosiaan korostanut Venäjän kansallisrintama -liikkeen aktiiveja tavatessaan, että neljännesvuosiveron suhteessa pitää toimia erittäin hienonvaraisesti.

Fontankan lähde Pietarin hallituksessa olettaa, että Pietarissa neljännesvuosivero otettaisiin käyttöön vasta siinä tapauksessa, jos kaupungin tulot romahtavan kriisin johdosta - vaikka lakiehdotus hyväksyttäisiinkin lähiaikoina Duumassa.

- Emme voi ennakoida, mitä tuloille tapahtuu vuonna 2015, ja missä määrin budjetti tarvitsee muutoksia. Siinä tapauksessa voimme pohtia neljännesveron ottamista käyttöön. Vaikka neljännesvero on ristiriidassa meidän veropolitiikan kanssa, jonka tarkoitus on talouden elvyttäminen veroetujen avulla. - kaupungin hallituksen viranomainen lisäsi.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.