• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Kulttuuri, Politiikka, Yhteiskunta

Venäjän kulttuuriministeriö on kommentoinut kohuministerin räväkkää kielenkäyttöä

12 Joulukuu 2014 16:35 / Kulttuuri, Politiikka, Yhteiskunta

Venäjän kulttuuriministeri Vladimir Medinskin kielenkäyttö ja mielipiteet aiheuttivat mediakentällä suurta kohua, joka ulottui Duuman asti. Medinskin johtama ministeriö puuttui tilanteeseen ja esitti oman tulkinnan ministerin sanoista.

Venäjän kulttuuriministeriö on kommentoinut ministeri Vladimir Medinskiin esitystä Pietarin Bukvojed -kaupassa. Ministeri oli hänen kirjojensa tapaamassa lukijoita ja käytti tapaamisen aikana kysymyksiin vastaten aika räväkkää kieltä. Pahimmaksi ”sammakoksi” katsottiin ”Venäjä-p…skamaa” ilmaisu, joka jäi myös Fontanka.ru:n tapaamisesta kertovaan artikkeliin.

Ministeriö vuorollaan tyrmistyi toimittajien tulkinnasta ja ilmoitti toimittajan ymmärtäneen ministeriä väärin. Fontankan toimitus katsoi parhaaksi litteroida ja julkaista kyseisen ministerin ilmaisun kokonaisuudessa (löytyy venäjän kielellä tästä).

Ministeriö tulkitsi Medinskin ilmaisua seuraavasti: ”tapaamisessa keskusteltiin nimenomaan taideteosten ymmärtämisen eroavaisuuksista. Toinen asia on ammattilaisella tasolla toteutettu vallanpitäjiin ja valtioon kohdistuva kritiikki. Toinen asia on pelkkä provosointi, ihmisten loukkaaminen ja ilmiö, jossa elokuvat tuotetaan kuin muottiin seuraavalla periaatteella: miten enemmän lokaa heität maanmiehiämme päälle, sitä rehellisempi taiteilija itse olet. Valtion ei kannata tukea tällaisia ”taiteilijoita”. Tässä kontekstissa ministeri käytti ilmaisun, joka tarjosi toimittajalle uutisaiheen ja ”tähtihetken””, - Ministeriön tiedotuspalvelu selittää tiedotteessaan.

Ministeri tapasi lukijoitaan Bukvojed -kirjakaupassa 9 joulukuuta. Ministerin mukaan hän tapasi lukijoita nimenomaan historioitsijan eikä ministerin ominaisuudessa. Fontankan julkaisema ”Venäjä -p…skamaa” -ilmaisu aiheutti hämmenystä myös Duuman kansanedustajissa. Esimerkiksi, Duuman kulttuurilautakunnan jäsen Maria Maksakova huomautti, ettei tällainen kielenkäyttö sovi kulttuuriministerille.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.