• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Talous

Uusi venäläinen vero huolestuttaa suomalaisia kauppaketjuja

9 Tammikuu 2015 19:01 / Talous

Vuonna 2015 kolmessa venäläisessä kaupungissa - Moskovassa, Pietarissa ja Sevastopolissa otetaan käyttöön uusi vero. Suomalaisten Venäjällä toimivien vähittäiskauppaketjujen edustajat esittivät huolensa uuden veron vaikutuksesta liiketoimintaan.

Veron määrä lasketaan myymälätilojen pinta-alasta. Veron maksamiseen on velvoitettu myymälöiden, tilapäisten myyntipisteiden sekä varastomyymälöiden omistajat. Verosta vapautetaan ns. patenttiveromaksajat.

Uusi vero koskee suomalaisia yrityksiä, jotka pyörittävät myymälöitä ja kauppoja Venäjän kahdessa  suurimmassa kaupungissa - kuten Stockmannia ja SOK:in Prismaa.

 

Suomalaisten liikemiesten suurin huoli liittyy yhteisen verotaakan kasvamiseen - etenkin Moskovassa, jossa kyseinen vero on muutenkin suurempi kuin kahdessa muussa kaupungissa. Esimerkiksi Moskovassa Stockmannin kaupalla on 10 000 neliömetriä. 

 

Vaikka Pietarissa kyseinen vero on pienempi kuin Moskovassa, isot myymälät joutuvat maksamaan verottajalle miljoonia, sillä esimerkiksi Pietarissa  ja Leningradin alueella toimii tällä hetkellä 19 Prismaa.

 

Suomalaisten yritysten venäjän -toiminnan päähaaste ei kuitenkaan ole verotus, vaan heikkenevä rupla, joka tekee liiketoiminnan tulevaisuudesta epämääräisen.

Eugenie Bogdanov

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.