• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Pietarimme, Yhteiskunta

Suomalaisten rikollisen yksinäisyys

3 Helmikuu 2015 23:24 / Pietarimme, Yhteiskunta

Pietarissa sekä Leningradin alueella ulkomaiden kansalaiset rikkoivat lakia yli 3000 kertaa. Suomalaisten rikospanos oli verrattuna muiden maiden kansalaisten osuuteen vaatimaton. Sitä voi kokonaisuudessaan vertailla Pohjois-Korean ja Nigerian kansalaisten tekemiin metkuihin.

Neuvostoliitossa sana ”ulkomaalainen” oli kuin huutomerkki: huomio! tältä voi odottaa vaikka mitä. Nyky-Venäjällä ulkomaalaisia kutsutaan tylsästi… ”ulkomaalaisiksi” tai ”ei-kansalaisiksi” mikäli kansalaisuutta ei ole. Miten ulkomaalaiset käyttäytyvät Pietarin kaduilla? Verrattuna vodkaturismin aikoihin, jolloin suomalaiset tulivat juhlimaan leningradilaisten iloksi ja miliisien huviksi, nykyään on tylsää.

Vuonna 2014 vain yksi suomalainen kehtasi nakertaa lakia Pietarissa, ja toinen Leningradin alueella. Siinä kaikki.

Muilla menee hiukan lujempaa: Pietarissa rekisteröitiin viime vuonna 3000 ulkomaalaisten tekemää rikosta ja Leningradin alueella 521. Suurin osuus painottuu Keski-Aasian maiden kansalaisiin, joita on ulkomaalaisrikollisista reilut 90%. Baltian maiden kansalaiset tulivat toisiksi. Tilastojen erikoisimmat kohdat koskevat Nigerian, Mongolian ja Pohjois-Korean kansalaisten tekemiä rikoksia. Miten pohjoiskorealaiset ovat ehtineet Pietariin asti? Se vasta arvoitus on.

Suomalaiset jäivät tilastossa viimeisiksi.

Sama trendi näkyy jos katsotaan tilastoja rikosten uhreista. Suomalaiset ovat taas viimeisellä sijalla. Jopa yhdysvaltalaiset joutuivat ryöstetyksi kaksi kertaa useammin - kenties, taustalla oli  varkaan poliittinen suhtautuminen. Suomalaista ryöstettiin vain kerran.

En lähde spekuloimaan sillä, mitä rikoksia kaksi yllämainittua suomalaista ovat tehneet - tilastossa ei ole siitä tietoa. Heidän kohdallaan kaikki loppui varmaankin hyvin: äijät saatettiin rajan yli ja siinä kaikki. En halua edes arvata miten kävi pohjoiskorealaiselle. 

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Yksinkertaisesti sitä, että Pietari ja Leningradin alue ovat suomalaisille matkailijoille pelottavan turvallisia. Maittemme välissä on täysi rikollisrauha.

Jevgenii Vyšenkov, Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.