• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Yhteiskunta

Venäläiset haluavat ”jäädyttää” Donbassin

4 Helmikuu 2015 17:42 / Yhteiskunta

Venäläisen VCIOM:in (Venäjän mielipidekyselypalvelun) viimeisimpien kyselyjen mukaan venäläiset kannattavat Donbassin sotilallisen konfliktin ”jäädyttämistä”. Samalla näkyy Donetskin ja Luhanskin tasavaltojen kannatuksen kasvu.

Kaksi kolmasosaa (65%)  venäläisistä kannattaa Donbassin sotilaallisen konfliktin jäädyttämistä” ja katsoo tämän vastaavan Venäjän valtion ulkopoliittisia intressejä, vaikka jäädyttäminenvaatisi Venäjän edun vastaista kompromissia. 67% vastanneista myös vastustaisi Venäjän puolustusvoimien osallistumista kyseiseen konfliktiin. Venäjän sotajoukkojen käyttämistä Ukrainassa kannattaa vain 20% vastanneista.

Samalla Donetskin ja Luhanskin tasavaltojen virallista tunnustamista kannattaa 29% vastanneista. Huhtikuusta 2014 lähtien tämä luku lähes kolminkertaistui. 16% vastanneista katsoo, että Donbassin alue voisi liittyä osaksi Venäjää - tämä luku kasvoi marraskuusta 4%:lla. Sen sijaan 12% vastanneista kannatti Donbassin autonomian laajentamista osana Ukrainaa. Vain 2% vastanneista katsoi, että Venäjän on autettava Ukrainan hallitusta ottamaan Donbass haltuunsa.

 

VCIOM:im toimitusjohtajan mukaan Donetskin ja Luhanskin tasavaltojen kannatus on kasvanut Minskin neuvottelujen epäonnistumisen johdosta. 

Kysely järjestettiin 24-25 tammikuuta 2015 46 alueen 132 paikkakunnalla. Kyselyyn osallistui 1600 henkilöä.

 

Asiasta uutisoi uutistoimisto RIA-Novosti

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.