• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka, Yhteiskunta

Puoltaako Putin seksuaalisia vähemmistöjä?

Puoltaako Putin seksuaalisia vähemmistöjä?
Kuva: Roman Jandolin, DP
9 Helmikuu 2015 / Politiikka, Yhteiskunta

Vladimir Putin kommentoi julkisesti seksuaalisiin vähemmistöihin kohdistavaa aggressiota. Sitkeästä homovastaisuudesta tunnettu pietarilaispoliitikko Vitalii Milonov tulkitsee presidentin viestin omalla tavallaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Venäjä 24 -televisiokanavan suorassa lähetyksessä, että Venäjällä homoseksuaalisuutta ei ole luokiteltu rikokseksi:

- Ongelma ei ole siinä, kuka ja mitä seksiä harrastaa. Tämä on jokaisen oma asia ja vapaa valinta. Siinä mielessä Venäjällä, toisin kuin eräissä demokraattisissa länsimaissa, ei ole homoseksuaalisuutta kieltävää lakia.

Putin huomautti, että ongelman ytimenä on aggressio ja kehotti pääsemään eroon aggressiivisesta suhtautumisesta, joka vuorollaan vähentäisi aiheeseen liittyviä kohuja.

- Sekä hetero- että homoseksuaalien on hillittävä vihamielisyytensä, pitäisi suhtautua toisiinsa avoimemmin, sitten ei tapahdu kohuja ja skandaaleja. Mutta minusta tuntuu, että eräiden henkilöiden on pakko kiinnittää itseensä huomiota.

Putin myös lisäsi, että kohuttua lapsille suunnatun homopropagandan kieltävää lakia saatetaan käyttää Venäjän maineen vahingoittamiseen.

Avoimesta homovastaisuudestaan tunnettu yllämainitun lain kehittäjä, pietarilaispoliitikko Vitalii Milonov on vakuuttunut, että Vladimir Putinin sanat suvaitsevaisuudesta ja aggression hillitsemisestä on tarkoitettu ensisijaisesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustajille.

- Normaalit homofobikot eivät ole vihamielisiä. Me emme mukiloi ketään emmekä järjestä homovastaisia festivaaleja. Homovastaisuus on osa venäläistä kulttuuria, ja ei kaipaa korostamista, sillä sielun kauneutta ei kaunistella.

Milonovin mukaan länsimielisten taipumus homoseksuaalisuuteen nostettiin esille jo 30-luvulla. Hän ei kuitenkaan suostu myöntämään hänen johtamansa liikkeen vihamielistä pohjaa. ”Sanoissani ei ole tippaakaan aggressiota! Minä en ole vielä sulkenut yhtään heidän kerhoaan. Tsentralnaja stanysija -kerho on suljettava, mutta se tehdään kohteliaasti ja hymyillen.”

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.