• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka, Yhteiskunta

Venäläispoliiseille matkustuskielto?

10 Helmikuu 2015 15:58 / Politiikka, Yhteiskunta

Venäjän Sisäasiainministeriö on jälleen tiukentanut alaistensa matkustusehtoja: uusien määräysten mukaan matkustaminen jopa Valkovenäjälle käy poliiseille lähes mahdottomaksi.

Fontankan saamien tietojen mukaan ministeriön kanslia lähetti kaikkiin aluehallintoihin sekä muun muassa Pietariin ja leningradin alueelle määräyksen, jolla on tarkoitus tiukentaa entisestään poliiseja ja muuta henkilöstöä koskevia matkustusehtoja ulkomaiden suhteen. Käytännössä matkustaminen on nyt poliiseille mahdotonta.

Määräyksen voi katsoa huhtikuussa 2014 julkaistun ohjeen jatkoksi. Silloin matkustamista rajoitettiin niiden työntekijöiden kohdalla joilla on lupa käsitellä salaisia tietoja. Aiempi rajoitus koski vain niitä maita, jotka ovat solmineet USA:n kanssa sopimuksen rikollisten luovutuksesta. Rajoitus koski lähes kaikkia alueellisten hallintojen työntekijöitä.

Uusin määräys ei ole vielä virallisesti julkistettu, mutta Fontankan lähteiden mukaan se suorastaan kieltää matkustamisen. Kiellettyjen maiden listaa on laajennettu ja sieltä löytyvät muun muassa Valkovenäjä sekä Kazakstan.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.