• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Yhteiskunta

Eho Peterburgin kohtalo epäselvä

24 Helmikuu 2015 12:53 / Yhteiskunta

Eho Moskvy -radiokanavan pietarilainen ”tytär” Eho Peterburga joutui viime viikolla kohun keskelle: emoyhtiön ja ”tyttären” näkemykset pietarilaiskanavan johdosta erosivat täysin. Pietarilaisen Ehon osakevähemmistön omistajat ehdottivat kanavan toimitusjohtajaksi Tatjana Kagljakinia, joka on käytännössä toiminut tehtävässä vuosia edellisen toimitusjohtajan valtuutettuna. Hän sitäpaitsi omistaa 25% Eho Peterburgin osakkeista. Moskovan ehdokkaalla ei sen sijaan ole kokemusta radikanavan taloudellisesta johtamisesta.

Torstaina 19 helmikuuta pidetyissä toiminnanjohtajan vaaleissa, osakevähemmistön omistajat käyttivät yhtiön sääntöjen porsaanreikää hyväkseen ja veivät tahtonsa sekä ehdokkaansa Tatjana Kagljakinin läpi.
Eho Moskvy -radiokanavan päätoimittaja Aleksei Venediktov vastasi twitterissään, että emoyhtiö hakee nyt yhteistyökumppania Pietarista.
 
Käytännössä tämä tarkoittaa, että 17 maaliskuuta Eho Moskvy irtisanoo kumppanuussopimuksen Eho Peterburga -radiokanavan kanssa, joka vuorollaan johtaa lähetysten lakkauttamiseen. Sen jälkeen Eho Petergburga -kanavaa pyörittävältä Muzykalnja faktoria tuotantoyhtiöltä evätään lähetyslupa.
 
Toiminnanjohtajakiista vaikuttaa jo nyt radiokanavan sisältöjen kehittämiseen. Aleksei Venediktovin päätoimittajaksi suosittelema Olga Bytškova ei pysty suunnittelemaan edes lähitulevaisuuden lähetyksiä. Hän on harmissaan, sillä hänestä pietarilaisella Eholla on valtava potentiaali - etenkin journalistinen potentiaali, ja tämä kaipaisi kipeästi monipuolista huomiota. Suotoisat olosuhteet kuitenkin puuttuvat toistaiseksi, eikä Moskovasta ventovieraana tullut Olga ole pietarilaisen toimituksen mieleen.
 
Teoriassa toiminnajohtajaksi valitulla Tatjana Kagljakilla on kaikki valtuudet vaihtaa päätoimittaja.
Fontankan toimitus ei toistaiseksi tavoittanut Tatjanaa. Sisäpiirin tietojen mukaan hänen terveydentilansa estää häntä ottamasta koko vastuuta radiokanavan hallinnoinnista. Hänen vankaksi kumppanikseen on ilmeisesti tulossa mediayrittäjä Sergei Nedovodin, toinen osakevähemmistön omistajista ja koko kiistan merkittävä taustavaikuttaja - jos vain toiminta jatkuu.
 
Tällä hetkellä tilanne on vailla ratkaisua. Tuore päätoimittaja Olga Bytškova osaa nähdä valoa tulevaisuudessa ainakin omasta näkökulmastaan:
 
— Aion jatkaa työtäni täällä, sillä Eho toimii Pietarissa kaikesta huolimatta muodossa tai toisessa. Olisi kummallista, jos Eho lakkaisi lähetykset Pietarissa kokonaan. Olen tavannut viime viikolla monta ihmistä sekä päivittänyt vanhoja verkostojani ja tehnyt uusia tuttavuuksia. Haluan tutustua täällä kaikkiin, kehen en vielä ole ehtinyt tutustua. Pietari on tärkeä osa tarinaani ja siitä on tarkoitus tehdä pitkä.

Irina Tumakova, Fontanka.ru

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.