• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka, Yhteiskunta

USA:n ja Venäjän kaksoiskansalaiset saavat adoptoida lapsen Venäjältä

2 Maaliskuu 2015 02:32 / Politiikka, Yhteiskunta

Dima Jakovlevin lakia, joka kielsi USA:n kansalaisilta adoptiot Venäjältä, sovellettiin myös niissä tapauksissa jolloin kyseessä oli kahden passin omistaja. Laki ei kuitenkaan ainakaan muodollisesti kiellä adoptioita kahden maiden, eli USA:n ja Venäjän kansalaisilta.

Venäjän Duuma ei katsonut Venäjän ja USA:n kansalaisille Venäjältä adoptiot sallivaa lakiehdotusta tarpeelliseksi. Kansanedustajien mielestä kaksoiskansalaisten adoptioita ei tarvitse määritellä erillisellä lailla, sillä Venäjän kansalaisuus takaa heidän oikeutensa adoptioon Venäjän sisällä. Perhelainsäädännössä ei ole yhtään mainintaa siitä, että adoptio olisi kielletty kaksoiskansalaisilta.
 
Kaksoiskansalaisten adoptioihin liittyvät ristiriidat toi esiin kansanedustaja Dmitrii Gudkov, joka viittasi lakiehdotuksen käsittelyn puitteissa satoihin tapauksiin, joissa Venäjän ja USA:n passien omistajat saivat Venäjän oikeusistuimissa kielteiset päätökset koskien adoptioita. Näin estettiin jopa perheen sisäiset adoptiot. 
 
Muita kansanedustajia Gudkovin perustelut eivät vakuuttaneet, joten lakiehdotus hylättiin.
Saa nähdä, vaikuttaako se venäläisten oikeuksien tulkintoihin adoptioasioissa.
 
Ulkomaalaisagenteiksi kirjatut järjestöt saavat mahdollisuuden hakea ”agenttistatuksensa” kumoamista
 
Venäjän Duuma on hyväksynyt lain, joka mahdollistaa järjestöjen ”ulkomaalaisagenttiaseman” kumoamista. Anoakseen poistamista ”ulkomaalaisagenttilistasta” järjestön tulee lähettää hakemus Venäjän oikeusministeriöön.
Asiasta uutisoi Gazeta.Ru

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.