• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Talous

GM lopettaa Pietarin tehtaansa

3 Heinäkuu 2015 17:52 / Talous

Yhdysvaltalainen autotuotantoyhtiö General Motors ilmoitti 1 heinäkuuta Pietarin -tehtaansa lopettamisesta. Tuotannon supistamisesta kerrottiin aiemmin maaliskuussa, jolloin yhtiö päätti vetäytyä Venäjän markkinoilta. Viime kuukauden aikana tehtaalla tehtiin vain kokoamistyötä.

Tehdas työllisti noin 1000 työntekijää. Yhtiön tilastojen mukaan suurin osa heistä irtisanoutui sovitusti ja sai 7 kuukausipalkan suuruisen korvauksen.

Kelly Services -rekrytöintiyritys, joka auttoi GM:N työntekijöiden työnhaussa, kertoi osan jo työllistyneen automyynti- ja korjausliikkeisiin sekä rengas- ja varaosatehtaisiin.

Pieni osa työntekijöitä jäi tehtaalle ja vastaa sen ylläpidosta.

Irtisanoutumisesta ei vielä ole sovittu noin 40 työntekijän kanssa. Kyseiset työntekijät eivät tyytyneet yhtiön johdon tarjoamaan korvaukseen ja vaativat sen nostamista 18 kuukausipalkan tasolle. Neuvottelut heidän kanssa käydään 15 heinäkuuta. Tarkoitus on nostaa korvaus 12 kuukausipalkan tasolle.

GM -yhtiön tehdas on toiminnut Pietarissa vuodesta 2008 asti. Tuotantoon kuuluivat Chevrolet Cruze, TrailBlazer, Opel Astra sekä Cadillacin muutama malli.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.