• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka

Putin: Ei kannata odottaa öljyn hinnan kasvua tai pakotteiden poistamista

3 Joulukuu 2015 14:15 / Politiikka

Venäjän ei tule vain istua aloillaan ja odottaa, että öljyn hinta nousisi kesän 2014 tasolle. Tuolloin öljy maksoi noin 110 dollaria barrelilta. Asiasta ilmoitti Venäjän presidentti Vladimir Putin ohjelmapuheessaan parlamentille torstaina. Fontanka on pominnut puheen tärkeimmät otokset.

"Vuonna 2014 me törmäsimme talousvaikeuksiin. Öljyn hinta ja muut vientituotteemme halpenivat. Venäjän pääsyä kansainvälisille rahoitusmarkkinoille rajoitettiin. Monille ei ole nyt helppoa. Kaikki tämä näkyy ihmisten tuloissa ja elintasossa. He kysyvät. milloin voitamme vaikeudet? Tilanne on todellakin vaikea, mutta ei kriittinen, olen jo aiemmin puhunut tästä", Putin sanoi.    
 
On kuitenkin myös myönteisiä seikkoja, hän lisäsi. Esimerkiksi teollisuustuotanto elpyy ja ruplan kurssi on vakautunut. Lisäksi inflaatiotaso on alentunut ja pääomien virta ulos maasta on Putinin mukaan merkittävästi vähentynyt.
 
"Mutta se ei tarkoita, että nyt voi istua aloillaan ja odottaa, milloin öljyn hinta nousee. Meidän pitää valmistautua siihen, että koko tämä [kriisi] voi jatkua pitkään", Putin sanoi.
 
Turkki ei selviä tästä vain tomaateilla 
 
Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti, että Venäjä vastaus pommikone Suhoi Su-24-koneen pudottamiseen ei rajoitu vain talouteen. Putin kertoi tästä torstaina 3. joulukuuta jokavuotisessa puheessaan parlamentille. 
 
"Emme aio kalistella aseita. Mutta jos joku luulee, että selviää tästä tomaateilla tai rajoituksilla rakennusalalla, niin erehtyy. Me muistutamme jälleen kerran [tästä tapauksesta] ja he katuvat tekojaan. Me tiedämme, mitä pitää tehdä", hän sanoi tiukasti. 
 
Tausta:
 
Venäjän perustuslain mukaan Venäjän presidentin velvollisuus on vuosittain puhua liittoneuvostolle eli parlamentille. Perinteisesti Kremliin kokoontuvat parlamentin molempien kamarien edustajien lisäksi hallituksen jäsenet, turvallisuuselinten sekä perustuslakituomioistuimen ja korkeimman oikeuden johtajat. Keskimäärin vieraita on paikalla noin 1000. Viimeisten 15 vuoden aikana pisimmän puheen piti Dmitri Medvedev, jonka esitys vuonna 2009 kesti tunnin ja neljäkymmenen minuutin ajan. Presidentti Vladimir Putin esiintyy keskimäärin tunnin ja yhden minuutin ajan. Vuonna 2004 kuultiin lyhyin puhe, joka kesti 47 minuuttia. 
Vuodesta 2005 puheen keskeiset aiheet on muotoiltu määräyksiksi, jotka hallituksen tulee panna toimeen. Vladimir Putinille tämänpäiväinen puhe on kahdestoista hänen uransa aikana. 
Presidentti on vuosittain maininnut ohjelmapuheessaan maan tärkeimmät tapahtumat. 
Vuonna 2010 - sen jälkeen kun rikollisryhmä oli surmannut 12 ihmistä Kuštšovskajan kylässä Etelä-Venäjällä - Putin sanoi, että suorien kuvernöörinvaalien lopettamisen tarkoituksena on taistella sitä vastaan, että rikolliset ainekset mahdollisesti tunkeutuisivat valtajärjestelmään. Vuoden 2012 puheesta henkiset siteet jäivät kaikille mieleen: "Tänään venäläisellä yhteiskunnalla on selvä puute henkisistä siteistä". Vuonna 2013 Putin esitti pk-yrityksille lomaa valvonnasta ja sivusi sitä, miten veroparatiisijärjestelmiltä vältyttäisiin. Vuonna 2014 hän korosti Ukrainan tapahtumia ja nimesi Krimin kansakunnan henkisyyden alkulähteeksi.
 
 

Fontaka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.