• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Politiikka

Medvedev Venäjän roolista pakolaisten ohjaamisesta Suomeen: höpöhöpöä!

29 Tammikuu 2016 17:56 / Politiikka

Suomen pääministeri Juha Sipilä sekä hänen venäläinen kollegansa Dmitrii Medvedev pitivät yhtessä lehdistötilaisuuden neuvottelujensa päätyttyä. Pakolaiskysymys sai Medvedevilta reippaan tulkinnan.

Venäjän pääministeri Medvedevin mielestä väitteet Venäjän toteuttamasta pakolaisten tarkoituksellisesta ohjaamisesta Suomeen ovat ”höpöhöpöä”. Hän muistutti, että Venäjän kautta Suomeen on tullut tähän mennessä vain runsas tuhat turvapaikanhakijaa. Ruotsin kautta saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrä on sen sijaan noin 30 000. Medvedevin mukaan laittoman maahanmuuton rajoittaminen Lähi-Idässä tapahtuneen ”laukaisun” jälkeen kuuluu kummankin maan intresseihin. Medvedev korosti kuitenkin, että EU on avainroolissa tämän ongelman ratkaisemisessa, koska ”nykyinen tilanne maahanmuuttajien kanssa EU:n poliittisen lyhytnäköisyyden seuraus”.

”Emme voi kieltää vapaata liikkumista”, — Venäjän pääministeri totesi viitaten kansainvälisiin sopimuksiin. Pääministerit sopivat jatkamaan yhteistyötä tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Fontanka.fi

Комментарии (1):

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.