• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Yhteiskunta

“Ysäri” on täällä taas!

“Ysäri” on täällä taas!
Kuva: Anton Vaganov, DP, kuvassa näkyy kirjoitus: Vaarallinen alue
18 Helmikuu 2016

Kidnappaus lunnaita varten tekee paluutaan Pietariin. Uhreja kidutetaan 90-luvun tapaan, kyyditetään pistooli ohimolla ja jopa pakotetaan kaivamaan itselleen hauta…

Vajaan viikon aikana Pietarissa ja Leningradin alueella rekisteröitiin 5 kidnappaustapausta. Rikosten takana ovat itsenäiset rikollisryhmät jotka metsästävät sopivia uhreja. Sellaiseksi joutui esimerkiksi 37- vuotias liikenainen: kaksi mieshenkilöä kaappasi hänet Moskovan rautatieasemalta. Vapaudenriisto sekä pahoinpitely mursi uhrin tahdon: pienen yrityksen toimitusjohtajana toimiva nainen siirsi yrityksensä kaappaajan nimelle.

Illalla 10 helmikuuta neljä nuorta miestä piiritti Borovaja -kadulla 37-vuotiaan liikemiehen. Häntä uhattiin aseella ja pakotettiin oman BMW-merkkisen autonsa takapenkille. Häntä pahoinpideltiin muutaman tunnin ajan vaatien auton luovuttamista sekä 240 tuhannen dollarin lunnaita. Tilanne ratkesi vasta kun uhri vietiin hänen asunnolleen, josta kaappaajat veivät uhrin vaimon auton avaimet ja poistuivat rikospaikalta uhriensa kahdella autolla.

13 helmikuuta poliisi vastaanotti rikosilmoituksen pietarilaiselta joka kaapattiin 4 helmikuuta. Kaappaus suoritettiin ruiskuttamalla hänen kasvoihinsa pippurikaasua ja laittamalla hänelle käsiraudat. Sen jälkeen hänet vietiin kaupungin ulkopuolelle. Keskeneräisessä talossa uhria kidutettiin käyttäen kuumaa silitysrautaa ja keittolevyä. Vapauden hinnaksi ilmoitettiin 2 miljoonaa ruplaa. Muutaman päivän päästä hänet vapautettiin. Kaappaajien mukaan hänestä maksettiin 1,3 miljoonan ruplan suuruiset lunaat.

Samana päivänä rikosilmoituksen kaappauksestaan teki Gaspromille puuseppänä työskentelevä mies. Kaksi urheilijannäköistä kaappaajaa pakottivat hänet hänen omaan mersuunsa ja vaativat pistoolilla uhaten 3,6 miljoonaa ruplaa. Kun auto oli matkalla kaupungin ulkopuolelle, uhri huomasi liikennepoliisipartion ja hyppäsi ulos liikkuvasta autosta. Liikennepoliisit lähtivät taka-ajoon. Rikolliset jättivät auton ja livistivät paikalta. Vuorokauden kuluttua yksi kaappajista pidätettiin: osoittautui, että koko kaappauksen takana oli uhrin ”velka”. Joitain päiviä aiemmin uhri oli auttanut erästä naistuttavaansa rahanvaihdossa: kyseessä oli suhteellisen suuri summa, joka naiselle maksettiin dollareissa. Onnistunutta vaihto-operaatiota juhlittiin naisen kotona. Juhlinnan päätyttyä nainen huomasi rahansa kadonneen. Hän epäili häntä auttanutta tuttuaan varkaaksi ja palkkasi kaksi muuta tuttua miestä perimään ”velkaa” ja palauttamaan hänelle rahansa. Toinen kaappaajista on etsintäkulutettu. On myös pantava merkille, että toinen kaappaajista yritti aiemmin hakea poliisin työtä, muttei suoriutunut testeistä, kun taas toinen oli aikoinaan työssä Venäjän vankilarangaistusten toimeenpanojärjestelmässä UFSIN:issä.

Samaan aikaan, kun Gaspromissa työskentelevä uhri selitti etsiville mutkaista asiaansa, Nikolskoje -kylän hautausmaalla Leningradin alueen Tosnon hallintoalueella eräs asfalttityöntekijä joutui rikoskolmikon kovisteltavaksi: Hänet jopa pakotettiin kaivamaan itselleen hauta. Kaappaajien mielestä uhrin omistama Volkswagen Passat sekä huhu hänen hyvästä palkastaan olivat tarpeelliset todisteet vauraudesta. Auto siirtyi kaappaajille, ja he ajoivat juhlimaan suurta rikosmenestystään. Poliisi ilmestyi juhliin kutsumattomaksi vieraaksi vajaan vuorokauden kuluttua asfalttityöntekijän kaappauksesta. Kolme kovanaamaa paljastui kahdeksi työttömäksi ja opiskelijaksi. Kaksi heistä on alle 20-vuotiaita.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.