• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Talous

Kesko pärjää Venäjällä

Kesko pärjää Venäjällä
Kuva: Kesko
18 Helmikuu 2016 19:09 / Talous

Suomalaisten yritysten lähtö Venäjältä ei ole pakoa: kun toiset vetäytyvät, toiset vain muuttavat toimintansa rakenteita.

Vuonna 2016 Kesko suunnittelee kahden K-Ruoan ja kahden K-Raudan avaamista Pietariin ja Leningradin alueelle. Asiasta kertoi Fontankalle Keskon Venäjän maajohtaja Kari Heiskanen.

Kesko ei toistaiseksi paljasta uusien myyntipisteidensä tarkkaa sijaintia. Heiskasen mukaan uudet K-Ruoat ovat tulossa Sosnovy Boriin sekä Pietarin kaupungin pohjoisosaan.

Keskon vuoden 2015 toimintakertomuksen mukaan Venäjän markkinoilla on riskejä liittyen talouden epävakaan nykytilanteeseen ja tulevaisuuden näkymiin. Yhtiön oman analyysin mukaan tilanteen paranemista ei ole odotettavissa.

Riskien analysointi on Heiskasen mukaan pörssiyhtiöiden arkea, mutta heikko ennuste ei käytännössä tarkoita investointien vetämistä. Uusien kauppojen rakentaminen todistaa sen, että Keskon Venäjä -investoinnit toteutetaan suunnitelmien mukaisesti. Mutta jokainen rahapäätös punnitaan tarkoin.

Tällä hetkellä Keskolla on Venäjällä 9 K-Ruoka -kauppaa Pietarissa sekä leningradin alueella. Ketjun myynti kasvoi viime vuonna kauppojen määrän kasvatessa 35%:lla, mutta tulojen kasvu oli ruplan kurssin romahtamisen takia vain 3,1%, 107 miljoonan euron asti.

Siinä missä K-Ruoka kasvaa, K-Rauta kutistuu. Venäjän 13 K-Raudan tulo laski viime vuonna lähes neljänneksellä 192 miljoonaan euroon asti. Myynnit laskivat 11,3%.

Aiemmin Kesko ilmoitti  Intersport -ketjun Venäjän osuuden myymisestä.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.