• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / MM-kisat 2016

MM-kisat 2016: edulliset puhelut ja Wi-Fi ilmaiseksi

MM-kisat 2016: edulliset puhelut ja Wi-Fi ilmaiseksi
Kuva: Sergei Nikolajev, DP
2 Toukokuu 2016

Matkalla on tärkeä säilyttää yhteydet maailmaan — etenkin jos on tarvetta jakaa innostusta ja elämyksiä suuresta urheilujuhlasta. Tämän ohjeen tarkoitus on opastaa matkailijaa Venäjän mobiiliverkostojen sekä Wi-Fi:n kiemuroissa.

Paikallisen SIM-kortin hankkiminen säästää rahaa Pietarin vierailijalle. Vaikka MM-kisojen katsojille tarkoitettuja erikoisetuja ei ole tarjolla, on syytä tehdä hintavertailu: liittymiä on tarjolla paljon, ja yleensä mobiilinetti sisältyy liittymään.

MTC (MTS)

Suomen -puhelun minuuttihinta on 49 ruplaa.

Yhtiön tiedotuspalvelu suosittee Pietarin vieraille Smart -liittymää: puhelujen minuuttihinnat ovat samat koko Venäjän alueella, eikä somen käyttäjän  tarvitse miettiä ladattavien valokuvien kokoa tai määrää.

Tele2

Suomen -puhelun minuuttihinta on 49 ruplaa.

Matkailijoile suositellaan liittymää jonka peruspalvelupaketti maksaa alkaen 90 ruplaa kuukaudessa. Niillä MM-kisojen vierailla, jotka suunnittelevat ottelujen katsomista Pietarin lisäksi Moskovassa, on oikeus kuukausimaksun 50% alennukseen «Самый черный (Samyi tšernyi)» sekä «Сверхчерный (Sverhtšernyi)» -liittymissä. Nämä liittymät sallivat puhelut sekä internetin käytön samaan hintaan Venäjän kaikilla paikkakunnilla (ainoa poikkeus on Krim). «Очень черный (Otšen tšernyi)» -liittymä, joka maksaa 255 ruplaa / kuukausi sallii 15 Gb datasiirtoa sekä 300 minuuttia puheluita Venäjän kaikkiin numeroihin.   

Мегафон (Megafon)

Suomen -puhelun minuuttihinta on 55 ruplaa.

Билайн (Bilain)

Suomen -puhelun minuuttihinta on 50 ruplaa.

Miten saadaan liittymä toimimaan?

Liittymän ostamiseen tarvitaan matkustusasiakirja eli passi. Passin tiedot täytetään mobiilioperaattorin toimistossa lomakkeeseen. Työntekijät auttavat ulkomaalaista lomakkeen täyttämisessä.

Pietarista lähtiessä liittymää ei tarvitse peruuttaa. Jos liittymää ei käytetä, sen yhteyteen perustetulta tililtä peritään ns. käyttömaksu, kunnes tili tyhjenee. Tämän jälkeen numero automaattisesti poistuu käytöstä.

Mistä ilmainen netti?

Sitä löytyy monesta paikasta: kadulla, puistoissa, metroasemilla ja jopa busseissa.

Pietarin 18:sta metroasemalla toimivat infonäytöt, jotka ovat samalla Wi-Fi-pisteitä. Asemat ovat Prospekt Prosveshenija, Akademicheskaja, Ploshad Muzhestva, Lesnaja, Udelnaja, Tchkalovskaja, Gorkovskaja, Leninskii prospekt, Narvskaja, Avtovo, Kirovskii zavod, Komendantskii prospekt, Staraja Derevnia, Promorskaja, Lomonosovskaja, Dybenko, Baltiiskaja, Pushkinskaja.

Metrossa toimii myös maksuton SPb Free WiFi -verkko, joka palvelee 38:lla asemalla.

Muussa joukkoliikenteessä netti toimii tietyillä bussi- sekä raitiovaunureiteillä.

Ilmainen Wi-Fi kattaa Nevski Prospektin ja on saatavilla kaupungin puistoissa, kuten Kesätarhassa (Letnii sad), Taiteiden aukiolla (Ploshad iskusstv), Babushkinille nimitetyssä puistoissa (tunnettu myös Satujen puistona — Park Skazok), Uusi Hollanti (Novaja Gollandija) -korttelin alueella, Pietarin 300-vuotispäivälle nimitetyssä puistossa, Kiriville nimitetyssä keskuspuistossa Elaginin saarella sekä Hatsinan ja Pietarhovin palatsipuistoissa.

Nettiä tarjoavat ilmaiseksi suuri osa kahviloita ja ravintoloita sekä ostoskeskuksia. Pietarissa on yhteensä 838 ilmaista Wifi -pistettä. 

Kartta Nro 1. Ilmainen WiFi Pietarissa (venäjäksi)

Kartta Nro 2. Ilmainen WiFi Pietarissa (venäjäksi)

Lisää kisoista ja Pietarista:

MM-kisat: tervetuloa Pietariin!

Pietarin liikenne: lyhyt käyttöopas

Hätätilanteet ja kauuttitapaukset: mitä tehdä, jos...

Oheiset aktiviteetit: kulttuuripääkaupungin arki ja juhlat

Yleiset käyttötavat: maassa maan tavalla!

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.