• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Pietarimme, Talous

Näin Venäjällä: Prisman ruokaostokset netissä - sähköskootteri tuo kotiovelle

Näin Venäjällä: Prisman ruokaostokset netissä - sähköskootteri tuo kotiovelle
Kuva: iGooods
12 Toukokuu 2016 15:56 / Pietarimme, Talous

Pietarilainen startup-yritys kuljettaa nettiostokset marketeista asiakkaiden kotiin nopeasti ja ympäristöystävällisesti.

Prisman asiakkaat Pietarissa saavat palvelua, jota Suomesta ei saa. Ruokaostokset voi nimittäin tilata suoraan omalle kotiovelle. 

Palvelusta vastaa paikallinen startup-yritys iGooods. Yritys rakensi oman verkkokaupan ja tilasi Kiinasta 32 sähkökäyttöistä, kolmipyöräistä skootteria, jotka on varustettu lämpöeristetyillä kuljetuslaatikoilla. 

- Hylkäsimme autokuljetukset, sillä niihin mahtuu useita tilauksia, mutta kaikki tilauksia ei voida toimittaa yhtä nopeasti, Grigori Kunis iGooodsista toteaa Fontankalle.

Nyt skootteri vie yhden tilauksen kerrallaan. Tilauksia voi tehdä vain kohtuullisen lähellä markettia sijaitseviin koteihin.

Nettikaupasta asiakas näkee reaaliaikaisen tilanteen, mitä lähimarketissa on tilaushetkellä hyllyillä. Yksi iGooodsin työntekijä kerää yksittäisen tilauksen ostokset marketista ja toimittaa ne kassalle. Kuljettajat saavat automaattisesti tiedon valmiista tilauksista ja kuljettavat ostokset skoottereilla tilaajille.

Startup-yritys kertoo saavansa tilauksen asiakkaalle tunnissa ja 15 minuutissa siitä hetkestä, kun asiakas on tilauksensa verkkokaupassa maksanut.

- Näin nopea toimitusaika on aikaisemmin onnistunut vain pizza- ja sushikuljetuksien osalta, mutta niillä tilaukset ovat huomattavasti kevyempiä, Kunis jatkaa.

Tällä hetkellä iGooodsin toimittamien yksittäisten tilausten keskimääräinen paino on 23 kiloa ja tilauksen arvo 4100 ruplaa eli noin 55 euroa.

Palvelua käyttävät erityisesti kotiäidit, kiireiset uraohjukset sekä vanhukset ja liikuntavammaiset. Myös yritykset, päiväkodit ja kahvilat käyttävät iGooodsin palvelua. Yritys tekee Pietarissa kahden Prisman lisäksi yhteistyötä kahden Metro-ketjun marketin kanssa.

Kunisin mukaan iGooods toimittaa tällä hetkellä useita kymmeniä tilauksia joka päivä. Yritys työllistää  kymmenen ostosten keräilijää, kymmenen lähettiä ja kahdeksan toimistotyöntekijää. 

Yrityksen arvion mukaan liiketoiminnan tulee saavuttaa yhteistyö kymmenen marketin kanssa ja 500 päivätilauksen raja, jotta bisnes muuttuu kannattavaksi. 

- Tavoitteemme on saada kolme prosenttia markettien koko myynnistä, paikallislehden kustantajana Pietarissa aikaisemmin tunnettu Kunis toteaa.

Yritys aikoo myös laajentua nopeasti Moskovaan ja muualle Venäjälle. Kovaa kasvua rahoittamaan etsitään sijoittajia ja toimitusprosessia pyritään koko ajan kehittämään entistä nopeammaksi teknologisilla innovaatioilla. 

Artikkelin on suomentanut vapaaehtoistyönä toimittaja Teppo Kuittinen.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.