• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Kulttuuri

Kirjapäivänä kirjat vaihtoon!

23 Huhtikuu 2014 15:26 / Kulttuuri

Pietarissa juhlitaan Kansainvälistä kirjapäivää bookcrossingilla, eli vapaalla kirjavaihdolla.

Kaupungin kahviloihin, teattereihin ja näyttelytiloihin perustetaan 10 vaihtopistettä, jossa voi maksutta ottaa tai jättää kirjoja. Mutta jokaisesta vaihtopisteestä voi noutaa Mihain Lermontovin runokokoelman, jonka kirjanmerkistä löytyy vuoden 2014 juhlaohjelma - sillä tänä vuonna on Lermontovin 200-vuotispäivä.

Vapaa kirjanvaihto on toiminut Pietarissa jo aiemmin. Tällä liikkeellä on omat nettisivut, josta voi seurata vaihtoon vapautetun kirjan matkaa lukijalta toiselle. Jotta kirjan kohtaloa voisi seurata, pitää rekisteröityä sivustoon ja liimata kannen alle bookcrossing -logo ja kirjalle annettu numero. Tällaista kirjaa ei enää voi myydä tai lahjoittaa, koska vapaan kirjanvaihdon periaatteen mukaan, se on vapaa valitsemaan lukijansa.

Lermontovin juhlavuosi näkyy Kansainvälisen kirjapäivän ohjelmassa muutenkin: esimerkiksi runoilijan teoksia lausutaan Gostinnyi dvorilla monilla eri kielillä, harvinaisiakin kieliä mukaan lukien. Runoja lausuu omilla kielillään myös Pietarissa toimivat eri maiden konsulit.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.