• ru
  • fi
Etusivu / Artikkelit ja uutiset / Kulttuuri, Yhteiskunta

Vasilinsaaresta halutaan Pietarin boheemikortteliVaikka Vasilinsaaren tulevia kävelykatuja verrataan Montmartriin tai Sohoon, tarkoitus on houkutella sinne ensisijaisesti pietarilaisia.

29 Huhtikuu 2014 06:00 / Kulttuuri, Yhteiskunta

Vaikka Vasilinsaaren tulevia kävelykatuja verrataan Montmartriin tai Sohoon, tarkoitus on houkutella sinne ensisijaisesti pietarilaisia.

Pietarin matkailukomitean (lautakunnan) puheenjohtaja Inna Šalyto, kertoi Fontankalle että komiteassa kehitetään suunnitelmaa, jonka tuloksena Vasilinsaari muuttuu turisti- ja taidekeskittymäksi Pariisin Montmartren tai Lontoon Sohon malliin.

Šalyton mukaan Vasilinsaarella on siihen potentiaalia, sillä siellä on jo paljon näyttelytiloja ja taidemuseoita, jotka esittävät yleisölle modernia teoksia. Kehitystä tapahtuu jo luonnollisesti, mutta sitä tarvitsisi hieman edistää esimerkiksi perustamalla kävelykatuja. Kävelykatujen paikkoja ei vielä ole tiedossa, mutta Vasiilisaaren niemenkärjestä autoliikennettä ei ole tarkoitus häätää.

Matkailukomitean johtaja katsoo että Vasiilisaareen suunniteltu kävelyreitti tulisi ensisijaisesti pietarilaisten sekä muista Venäjän kaupungeista tulleiden matkailijoiden suosikiksi.

Fontanka.fi

Ei kommentteja

Ei kommentteja

Lisää kommentti:

Voi myös kirjautua ennen kommentointia.